Møre, smeltende svinekæber braiseret i en fyldig rødvinssauce med masser af timian – en ret, der fylder hjemmet med uimodståelige dufte. De langtidsbraiserede kæber bliver utroligt saftige, mens rødvinen og timian tilfører dybde og aromatisk varme. Perfekt serveret med en cremet kartoffelmos eller rustikt brød, der suger den kraftfulde sauce op. En sand komfortret, hvor enkelhed og smag går hånd i hånd
-
Samlet tid
3 timer
-
ARBEJDSTID
60 min
-
Serveringer
6 Personer
Fremgangsmåde
-
1
Puds svinekæberne fri for sener og hinder. Gnid dem med 2 tsk salt og stil dem på køl i op til 12 timer (valgfrit for bedre smag).
-
2
Rengør og skær grøntsagerne i mundrette stykker.
-
3
Steg bacon sprødt i en stor gryde ved middel varme. Tag baconen op, men lad fedtet blive.
-
4
Brun svinekæberne i baconfedtet – få ad gangen, så de ikke koger. Tilsæt en klat smør undervejs, hvis gryden bliver tør.
-
5
Bind timian og eventuelt andre krydderurter sammen til en krydderbuket.
-
6
Steg grøntsagerne sammen med krydderbuketten, indtil de begynder at tage farve. Tag dem derefter op af gryden.
-
7
Hæld rødvin i gryden og lad den koge et par minutter, indtil alkoholen fordamper og duften ikke længere er sprittet.
-
8
Tilsæt det knuste peber, læg svinekæberne tilbage i gryden, og fordel de stegte grøntsager samt bacon over.
-
9
Læg låg på, og sæt gryden i en forvarmet ovn ved 140°C i 3 timer, indtil kødet er mørt og smørbart.
-
10
Tag gryden ud af ovnen, og hæld det meste af væsken over i en pande.
-
11
Bring væsken i kog og jævn den med en smule majsstivelse rørt op i vand, til saucen er let tyktflydende og kan hænge let på en kartoffel.
-
12
Hæld den jævnede sauce tilbage over svinekæberne og server